Motoros vezetéstechnika

Motoros vezetéstechnika, motoros vezetéstechnikai képzés

Az SOS jogsi autósiskola motoros oktatói és a vezetestechnikaicentrum.hu trénerei által kidolgozott innovatív motoros biztonságtechnikai tanfolyam egy többéves együttműködés eredménye. 2008-ban az iskola vezetője szorgalmazta a továbbképzést, hangsúlyozva ezzel a motoros oktatók társadalmi felelősségvállalásának fontosságát.

Az összefogás célja egy olyan vezetéstechnikai tréning kidolgozása, mely minden felesleges – időhúzó – elemet mellőz, gyakorlati képzésen alapul és minden motoros számára elérhető.

Motoros vezetéstechnikai képzéseinken részt vett motorosoknak minden évben ügyességi vetélkedőt rendezünk. Erről itt olvashatsz bővebben!

E videót a menetszel.hu csapatának köszönhetjük. Látogassatok el oldalukra érdekes cikkekért, tesztvideókért, kizárólag motoros témákban!

A fenti videó nem a képzés feladatait hivatott bemutatni, a motoros vezetéstechnikai oktatás a közúti közlekedéshez hasznos tudnivalókra koncentrál.

Motoros vezetéstechnika – Miért van rá szükség?

A gépjárművezető képzés /jogosítványszerzés/ feladata a KRESZ szabályainak megismertetése,
és az azok betartásához szükséges készségszintű járműkezelési tudás átadása. Egy idilli világban ennél nem is kellene több. Azonban – ahogy a balesetek száma is mutatja – ezeket a szabályokat nemcsak a környezetünkben közlekedők, de sok esetben mi magunk sem tartjuk be.

A vezetéstechnikai képzések legfőbb célja olyan motorkezelési tudás átadása, mely segítségével
a balesetek megelőzhetőek, a kialakult veszélyhelyzetek pedig sérülésmentesen elháríthatók.

Míg egy autóval elszenvedett balesetnél a biztonsági berendezések és maga a kaszni biztosítja az életben maradást, addig a motoros csak a szerencséjében bízhat. A legtöbb motoros baleset sajnos személyi sérüléssel jár, így a legjobb, amit tehetünk saját magunk képzése, hogy a balesetet ne elszenvedjük, hanem megelőzzük. Vészhelyzetben az elkerüléshez szükséges mozdulatok még a rutinos motorosoknál sem jönnek reflexszerűen, autodidakta módon megtanulni pedig csak több motoros sérülés után sikerülhet.

A KSH által készített éves beszámolók alapján a motoros balesetek első számú oka a
"farolás, pályaelhagyás, felborulás" – azaz a motorkezelési tudás hiányossága. A probléma fő oka, hogy a mai motorok a versenypályákon használatos teljesítménnyel kerülnek az utakra. Ezeknek
a gépeknek az utcai használata csak akkor nem jelent ránk nézve veszélyt, ha hajlandóak vagyunk tudásunk kibővítésével tartani a lépést a folyamatosan fejlődő technikával.

A jogosítvány megszerzésével a vezető jogosulttá válik a közúti közlekedésben való részvételre.
A motorosok többsége azonban hobbiból, az élmény kedvéért használja paripáját. Az igazi élményt motorunk technikai adottságainak megismerése és minél nagyobb mértékű kihasználása jelenti.

Jelentkezés

Motoros vezetéstechnika tréning jelentkezés

Tel.: +36 70 3 79 77 68

A jelentkezésed elküldése után munkatársunk hamarosan visszahív
a részletekkel.

Induló tanfolyamok

Motoros vezetéstechnikai tréning időpontok

Induló motoros vezetéstechnikai képzéseink.

2020. Július 03. Péntek 12:00 - Virágpiac

2020. Július 10. Péntek 12:00 - Virágpiac

2020. Július 24. Péntek 12:00 - Virágpiac

Jogosítvány tudásbázis

Jogosítvány szerzéssel, KRESZ változásokkal, autózással és motorozással kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok, tippek és tanácsok.

Vizsgával kapcsolatos információk

› Vizsga útvonalak

Zuglói, budaörsi és gazdagréti vizsgaútvonalak.
Tovább »

› Vizsga feladatok

B kategóriás jogosítvány rutin vizsga feladatok, B kategóriás járműkezelési vizsga minősítő lap, motor műszak, motor jogosítvány manőverezési feladatok, motor járműkezelési vizsga minősítő lap.
Tovább »

› BÜ vizsga feladatok
   (C és CE kategória)

Műszaki kérdések C és CE kategória.
Tovább »

Hasznos információk, aktualitások

2015 KRESZ vizsgakérdések változásai

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2015 januárjától megújult kérdésadatbankkal végzi a kategóriás tanulók számítógépes elméleti vizsgáztatását.
Tovább »

› 2013 KRESZ változások

A személygépkocsikat érintő KRESZ változások.
Tovább »

› 26 KRESZ teszt kérdés

26 kresz teszt kérdés, amelyek gyakran előfordulnak a kresz vizsgákon és amelyeket a vizsgázók általában elrontanak.
Tovább »