SOS Autósiskola Budapest

Segítünk+36 70 3 40 40 40

Motoros vezetéstechnika

Az SOS jogsi autósiskola motoros oktatói és a vezetestechnikaicentrum.hu trénerei által kidolgozott innovatív motoros biztonságtechnikai tanfolyam egy többéves együttműködés eredménye. 2008-ban az iskola vezetője szorgalmazta a továbbképzést, hangsúlyozva ezzel a motoros oktatók társadalmi felelősségvállalásának fontosságát.

Motoros vezetéstechnikai képzés, motoros vezetéstechnika

Az összefogás célja egy olyan vezetéstechnikai tréning kidolgozása, mely minden felesleges – időhúzó – elemet mellőz, gyakorlati képzésen alapul és minden motoros számára elérhető.

Motoros vezetéstechnikai képzéseinken részt vett motorosoknak minden évben ügyességi vetélkedőt rendezünk. Erről itt olvashatsz bővebben!

E videót a menetszel.hu csapatának köszönhetjük. Látogassatok el oldalukra érdekes cikkekért, tesztvideókért, kizárólag motoros témákban!

A fenti videó nem a képzés feladatait hivatott bemutatni, a motoros vezetéstechnikai oktatás a közúti közlekedéshez hasznos tudnivalókra koncentrál.

Motoros vezetéstechnika – Miért van rá szükség?

A gépjárművezető képzés /jogosítványszerzés/ feladata a KRESZ szabályainak megismertetése,
és az azok betartásához szükséges készségszintű járműkezelési tudás átadása. Egy idilli világban ennél nem is kellene több. Azonban – ahogy a balesetek száma is mutatja – ezeket a szabályokat nemcsak a környezetünkben közlekedők, de sok esetben mi magunk sem tartjuk be.

A vezetéstechnikai képzések legfőbb célja olyan motorkezelési tudás átadása, mely segítségével
a balesetek megelőzhetőek, a kialakult veszélyhelyzetek pedig sérülésmentesen elháríthatók.

Míg egy autóval elszenvedett balesetnél a biztonsági berendezések és maga a kaszni biztosítja az életben maradást, addig a motoros csak a szerencséjében bízhat. A legtöbb motoros baleset sajnos személyi sérüléssel jár, így a legjobb, amit tehetünk saját magunk képzése, hogy a balesetet ne elszenvedjük, hanem megelőzzük. Vészhelyzetben az elkerüléshez szükséges mozdulatok még a rutinos motorosoknál sem jönnek reflexszerűen, autodidakta módon megtanulni pedig csak több motoros sérülés után sikerülhet.

A KSH által készített éves beszámolók alapján a motoros balesetek első számú oka a
"farolás, pályaelhagyás, felborulás" – azaz a motorkezelési tudás hiányossága. A probléma fő oka, hogy a mai motorok a versenypályákon használatos teljesítménnyel kerülnek az utakra. Ezeknek
a gépeknek az utcai használata csak akkor nem jelent ránk nézve veszélyt, ha hajlandóak vagyunk tudásunk kibővítésével tartani a lépést a folyamatosan fejlődő technikával.

A jogosítvány megszerzésével a vezető jogosulttá válik a közúti közlekedésben való részvételre.
A motorosok többsége azonban hobbiból, az élmény kedvéért használja paripáját. Az igazi élményt motorunk technikai adottságainak megismerése és minél nagyobb mértékű kihasználása jelenti.

Induló tanfolyamokMotoros vezetéstechnikai tréning

Virágpiac
Induló motoros vezetéstechnikai képzéseink.

2024.04.05. - 11:00
2024.04.19. - 11:00
2024.05.10. - 11:00
2024.05.31. - 11:00

Kiváló autósiskola

Kiváló autósiskola

Autósiskolánk átlagostól kiemelkedőbb szakmai felkészültségét, és oktatóink kiváló pedagógiai képességét még a Nemzeti Közlekedési Hatóság is dícsérettel illette.

Nézd meg, miben vagyunk jobbak!