SOS Autósiskola Budapest

Segítünk+36 70 3 40 40 40

Mire figyeljünk jogosítványszerzés közben?

Az elméleti és gyakorlati oktatások is tartogatnak buktatókat, érdemes komolyan venni mindkettőt, ha jogosítvány szeretnénk szerezni. Hogyan érdemes tanulnunk a vizsgára, hogyan használjuk a számítógépes programot, és hogyan vezessünk, ha már megszereztük vezetői engedélyünket?

Mire figyeljünk az elméleti tanfolyamon?

Amennyiben szerencsénk van, olyan elméleti oktatónk lesz, akivel élmény lesz a tanulás. Ilyenkor nem nehéz megerőltetni magunkat, hogy minél többet megjegyezzünk az általa leadott anyagból. Sajnos, ha nehézkesek az órák, akkor is célszerű minél több tudást magunkba erőltetni. Érdemes minden elméleti óra után a könyvben, vagy a jegyzetekben átolvasni az adott tananyagot, így jobban rögzül bennünk a tudás. Ne hagyjuk a végére az egész anyag megtanulását, sokkal nehezebb úgy, mint fokozatosan. Ne felejtsük, az elméleti vizsgán a KRESZ 100%-át tudni kell! Érdemes számítógépes vizsgaprogrammal is gyakorolnunk, nagyon sokat segíthet! Ez a program kétféle lehetőséget biztosít számunkra: témakörönkénti gyakorlást vagy vizsga szimulációt. A tanfolyam ideje alatt érdemes a témakörönkénti gyakorlást választani, hiszen így az órákkal párhuzamosan tesztelhetjük tudásunkat. A vizsga szimulációt érdemes a vizsga előtt használnunk, és nem egy alkalommal!

Mire figyeljünk a gyakorlati oktatás során?

Talán a legfontosabb dolog, hogy együtt dolgozzunk oktatónkkal! Merjünk tőle kérdezni, és fogadjuk meg tanácsait, Ő a legjobbat akarja nekünk. Ne hagyjuk, hogy a kudarcélmények elvegyék kedvünket! Senki nem úgy született, hogy tud vezetni! A vizsgán se izguljunk, hiszen ugyanazt fogjuk csinálni, mint minden más oktatási órán! A sikertelen vizsgák nagy részénél a tanulók túlságosan izgultak, ezért nem sikerült nekik megszerezni jogosítványukat. Amennyiben oktatónk úgy látja, nem állunk készen a vizsgára, plusz vezetési órákat fog javasolni nekünk, melyet érdemes megfogadnunk.

Mire figyeljünk, ha megszereztük jogosítványunkat?

Az első alkalommal, amikor egyedül ülünk be autónkba friss jogosítványunkkal, valószínűleg jobban fogunk izgulni, mint azt a vizsgán tettük. Nem lesz senki, aki segítsen, ha elbizonytalanodunk. De nem kell pánikba esni! Életünk során újabb és újabb dolgokkal fogunk találkozni vezetés közben, így folyamatosan tanulunk. Az autósiskola csak egy erős alapot biztosít. Vezessünk, ha már van jogosítványunk! De vezessünk figyelmesen!

Autó jogosítvány: Autós képzéseinkről itt olvashatsz bővebben!
Motor jogosítvány: Motoros képzéseinkről itt olvashatsz bővebben!

E-learning tanfolyamminden kategória

E-learning rendszerű elméleti tanfolyam egyénileg bármikor kezdhető!

Elkezdem
Kiváló autósiskola

Kiváló autósiskola

Autósiskolánk átlagostól kiemelkedőbb szakmai felkészültségét, és oktatóink kiváló pedagógiai képességét még a Nemzeti Közlekedési Hatóság is dícsérettel illette.

Nézd meg, miben vagyunk jobbak!