Koronavírussal kapcsolatos felhívás

A veszélyhelyzet alatti jogszabályi határidők lejártának meghosszabbításáról Magyarország kormánya 2020.06.18-án az alábbi rendeletet hozta:

Magyar Közlöny 2020. évi 145. szám

1. A közúti járművezetők, közúti közlekedési szakemberek képzése és vizsgáztatása

1. §

(1) A közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet (a továbbiakban: GKM rendelet)

a) 10. § (1) bekezdés a) pontjában,
b) 10. § (5) bekezdésében,
c) 11. § (6)–(7) bekezdésében és
d) 14. § (1) bekezdésében meghatározott határidő a veszélyhelyzet megszűnését követő 180. napig meghosszabbodik, ha az a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzet (a továbbiakban: veszélyhelyzet) időtartama alatt vagy a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül jár le.

(2) Ha a gyakorlati vizsga letételéhez a GKM rendelet 11. § (5) bekezdésében feltételként meghatározott vezetői engedély megszerzésétől számított, illetve a sikeres elméleti vizsga megszerzésére rendelkezésre álló kétéves határidő a veszélyhelyzet időtartama alatt vagy a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül jár le, a vizsgázó legkésőbb a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. naptól számított 180. napig tehet gyakorlati vizsgát.

Kedves Látogató!

Ügyfélfogadó irodáink újra a megszokott nyitva tartási idővel üzemelnek! További információt nyitva tartásunkról a kapcsolat menüben találsz.

Ügyfélfogadó helyiségünkben a védőmaszk használata kötelező!

Tantermi elméleti tanfolyami képzéseinket folyamatosan újraindítjuk a higiéniás szabályok betartásával, figyelembe véve azt is, hogy minden tanulónk egymástól legalább 1,5 méteres távolságra helyezkedjen el a tantermeinkben! Induló tanfolyamaink időpontjait a honlapunkon folyamatosan frissítjük. Egyelőre a tantermi képzéseinket a járványügyi helyzet miatt csak korlátozott létszámmal tarthatjuk meg!

A távoktatást (e-learning elméleti képzést) továbbra is ajánljuk mindenkinek! Az e-learning képzéssel a tantermi képzést teljes egészében ki lehet váltani.

Ha szeretnél elméleti képzéseinkre jelentkezni, a webes felületen továbbra is működik az on-line jelentkezés funkció! Az e-learning képzéseinkre otthonról történő, online beiratkozást is biztosítunk.

A gyakorlati oktatást is folyamatosan újraindítjuk, ezzel kapcsolatban elsősorban mindenki a saját oktatójával egyeztessen! Kérjük, hogy mindenki fokozottan figyeljen a higiéniás szabályokra! Bármilyen jellegű betegség esetén (legyen az akár csak torokfájás, nátha, vagy hőemelkedés), mindenképpen az óra előtt telefonon értesítsd oktatódat, hogy legyen lehetőség megbeszélni a továbbiakat!
A képzéseken csak egészségügyi maszkot viselő személy vehet részt, ide nem értve azt az esetet, amikor a maszk viselése közlekedésbiztonsági kockázattal járna!

Az elméleti és gyakorlati vizsgák is hamarosan újraindulhatnak! A Vizsgaközpont budapesti ügyfélszolgálati irodáiban a járványügyi előírások betartásával ismét lehetőség nyílik a személyes ügyintézésre. Vizsgákkal kapcsolatban az ügyfélszolgálati elérhetőségeinken érdeklődhetsz.

"Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: "A Vizsgaközpont csak azokat a vizsgákat és utánképzéseket szervezi meg, amelyek helyszínén járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a védőfelszerelés – maszk és kesztyű – viselése. A társaság a veszélyhelyzetre tekintettel, a fertőzési kockázatok mérséklése érdekében rugalmasan kezeli az akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosít új időpontot."
A Vizsgaközpont az óvintézkedések részeként korlátozni fogja a résztvevők számát is, ami a várakozási idő növekedéséhez vezethet." - Forrás: www.kavk.hu

Iratkozz be otthonról e-learning tanfolyamainkra!

Köszönjük az együttműködéseteket!

S.O.S Autósiskola

Jogosítvány tudásbázis

Jogosítvány szerzéssel, KRESZ változásokkal, autózással és motorozással kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok, tippek és tanácsok.

Vizsgával kapcsolatos információk

› Vizsga útvonalak

Zuglói, budaörsi és gazdagréti vizsgaútvonalak.
Tovább »

› Vizsga feladatok

B kategóriás jogosítvány rutin vizsga feladatok, B kategóriás járműkezelési vizsga minősítő lap, motor műszak, motor jogosítvány manőverezési feladatok, motor járműkezelési vizsga minősítő lap.
Tovább »

› BÜ vizsga feladatok
   (C és CE kategória)

Műszaki kérdések C és CE kategória.
Tovább »

Hasznos információk, aktualitások

2015 KRESZ vizsgakérdések változásai

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2015 januárjától megújult kérdésadatbankkal végzi a kategóriás tanulók számítógépes elméleti vizsgáztatását.
Tovább »

› 2013 KRESZ változások

A személygépkocsikat érintő KRESZ változások.
Tovább »

› 26 KRESZ teszt kérdés

26 kresz teszt kérdés, amelyek gyakran előfordulnak a kresz vizsgákon és amelyeket a vizsgázók általában elrontanak.
Tovább »