Jogosítvány bevonása

Hogyan történhet a jogosítvány bevonása? Vezetői engedélyt vagy az intézkedő rendőr,
vagy a lakóhely szerint illetékes okmányiroda vonhat vissza.

Jogosítvány bevonása a helyszínen

Ittas vezetés esetén, a közlekedési bűncselekmények jelentős részében, és súlyosabb következménnyel járó balesetokozás esetén az intézkedő rendőr elveszi a jogosítványt a helyszínen a gépjárművezetőtől.

Jogosítvány bevonása az eljárás alatt

Amennyiben az intézkedő rendőr nem vette el a jogosítványt a helyszínen, később, a rendőrségi eljárás megindításával egyidejűleg a hatóság intézkedik arról, hogy az elkövető lakóhelye szerint illetékes okmányiroda vonja vissza a gépjárművezetői engedélyt és jegyezze be a közlekedési nyilvántartásba a vezetői jogosultság szünetelésének tényét. Ezen okmányirodai határozatok azonnal, fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtják ezeket az intézkedéseket.

Meddig lehet bevonva a jogosítvány

A jogosítvány bevonása a büntetőeljárás jogerős befejezéséig tart, ezért szinte bármilyen hosszú ideig lehet bevonva a jogosítvány. A büntető eljárások között gyakori az olyan is, mely akár 3-5 évig is elhúzódik. Ezért nem ritka az sem, hogy hosszabb ideig van bevonva a jogosítvány, mint a későbbiekben, a bíróság áltál kiszabott büntetés időtartama. Amikor pedig a bíróság a járművezetőt felmenti, akkor a gépjárművezetői engedély indokolatlanul volt bevonva.

Miért vonhatják be a jogosítványt?

A gépjárművezetői engedélyt bevonják ittas vezetés esetén, bevonhatják a közlekedési bűncselekmények jelentős részében, súlyosabb következményekkel járó balesetokozás esetén,
és bevonhatják gyorshajtás esetén is.

Autó jogosítvány: Autós képzéseinkről itt olvashatsz bővebben!
Motor jogosítvány: Motoros képzéseinkről itt olvashatsz bővebben!

Ajándékutalvány

Ajándékozz vezetést ismerősödnek, családtagodnak bármilyen alkalomra!
Az utalvány értékét Te határozhatod meg, de akár teljes jogosítvánnyal is meglepheted szeretteidet!
Az ajándékutalványt megrendelheted telefonon, e-mailben vagy személyesen ügyfélfogadási időben. Elérhetőséginket a kapcsolat menüpontban találod.

Utalvány megtekintése

Jogosítvány tudásbázis

Jogosítvány szerzéssel, KRESZ változásokkal, autózással és motorozással kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok, tippek és tanácsok.

Vizsgával kapcsolatos információk

› Vizsga útvonalak

Zuglói, budaörsi és gazdagréti vizsgaútvonalak.
Tovább »

› Vizsga feladatok

B kategóriás jogosítvány rutin vizsga feladatok, B kategóriás járműkezelési vizsga minősítő lap, motor műszak, motor jogosítvány manőverezési feladatok, motor járműkezelési vizsga minősítő lap.
Tovább »

› BÜ vizsga feladatok
   (C és CE kategória)

Műszaki kérdések C és CE kategória.
Tovább »

Hasznos információk, aktualitások

2015 KRESZ vizsgakérdések változásai

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2015 januárjától megújult kérdésadatbankkal végzi a kategóriás tanulók számítógépes elméleti vizsgáztatását.
Tovább »

› 2013 KRESZ változások

A személygépkocsikat érintő KRESZ változások.
Tovább »

› 26 KRESZ teszt kérdés

26 kresz teszt kérdés, amelyek gyakran előfordulnak a kresz vizsgákon és amelyeket a vizsgázók általában elrontanak.
Tovább »

Kiváló autósiskola

Autósiskolánk átlagostól kiemelkedőbb szakmai felkészültségét, és oktatóink kiváló pedagógiai képességét még a Nemzeti Közlekedési Hatóság is dícsérettel illette:

Nemzeti Közlekedési Hatóság