SOS Autósiskola Budapest

Segítünk+36 70 3 40 40 40

Motoros vezetéstechnika – GP8 ügyességi vetélkedő

Miről szól egy motoros vezetéstechnikai vetélkedő?

Lassan hagyománnyá válik, hogy a motoros vezetéstechnikai képzéseinken részt vett motorosoknak minden évben ügyességi vetélkedőt rendezünk. Ezeknek a házibajnokságoknak az alapja mindig a vezetéstechnikai tréningünk egy bizonyos eleme, egy olyan mozdulatsor, melyet vezetéstechnikai oktatásunkon elsajátíthattak a tanulók, majd kitartó gyakorlással profi szintre emelhették tudásukat. A rendezvény célja továbbra is a kellemes időtöltés mellett új ismeretek, új tapasztalatok szerzése játékos formában.

Hogyan is zajlott a 2012-es vezetéstechnikai vetélkedőnk?

A 2012-es szezonban jelentkezőknek szeptember végén szerveztük meg a motoros vezetéstechnikai vetélkedőt. A feladat neve: GP8, lényege: a versenyzőknek a lehető leggyorsabban kell motorjukkal öt darab nyolcast leírniuk két egymástól 12 méter távolságra lévő bója körül. A gyakorlat érdekességét az adta, hogy együtt tudott versenyezni sportmotor, túramotor, sőt még a kisebb testű robogó is. Természetesen itt sem a "térdkoptatós" technika volt a helyes, hanem a vezetéstechnikai (biztonságtechnikai) tanfolyamunkon elsajátított szűk, városi kanyarok technikájával (lábtartó és bukócső karistolással) érhették el a versenyzők a legjobb köridőt. Mindenki komolyan vette a megmérettetést, azonban szerencsére célba értek képzésünk azon mondatai is, melyek egyfajta megelőző szemléletet közvetítettek, azaz senki sem vállalta túl magát. Profi vezetéstechnikai instruktoraink már izgatottan várják a következő eseményt, hogy újabb vezetéstechnikai feladatokkal csalják elő azokat a mosolyokat, melyeket csak egy bonyolult manőver végrehajtása utáni sikerélmény válthat ki belőlünk.

Motoros vezetéstechnikai képzés, motoros vezetéstechnika

Motoros vezetéstechnika: Motoros vezetéstechnikai képzésünkről itt olvashatsz bővebben!
Motor jogosítvány: Motoros képzéseinkről itt olvashatsz bővebben!

E-learning tanfolyamminden kategória

E-learning rendszerű elméleti tanfolyam egyénileg bármikor kezdhető!

Elkezdem
Kiváló autósiskola

Kiváló autósiskola

Autósiskolánk átlagostól kiemelkedőbb szakmai felkészültségét, és oktatóink kiváló pedagógiai képességét még a Nemzeti Közlekedési Hatóság is dícsérettel illette.

Nézd meg, miben vagyunk jobbak!