Motoros vezetéstechnika – GP8 ügyességi vetélkedő

Miről szól egy motoros vezetéstechnikai vetélkedő?

Lassan hagyománnyá válik, hogy a motoros vezetéstechnikai képzéseinken részt vett motorosoknak minden évben ügyességi vetélkedőt rendezünk. Ezeknek a házibajnokságoknak az alapja mindig a vezetéstechnikai tréningünk egy bizonyos eleme, egy olyan mozdulatsor, melyet vezetéstechnikai oktatásunkon elsajátíthattak a tanulók, majd kitartó gyakorlással profi szintre emelhették tudásukat. A rendezvény célja továbbra is a kellemes időtöltés mellett új ismeretek, új tapasztalatok szerzése játékos formában.

Hogyan is zajlott a 2012-es vezetéstechnikai vetélkedőnk?

A 2012-es szezonban jelentkezőknek szeptember végén szerveztük meg a motoros vezetéstechnikai vetélkedőt. A feladat neve: GP8, lényege: a versenyzőknek a lehető leggyorsabban kell motorjukkal öt darab nyolcast leírniuk két egymástól 12 méter távolságra lévő bója körül.
A gyakorlat érdekességét az adta, hogy együtt tudott versenyezni sportmotor, túramotor, sőt még
a kisebb testű robogó is. Természetesen itt sem a "térdkoptatós" technika volt a helyes, hanem
a vezetéstechnikai (biztonságtechnikai) tanfolyamunkon elsajátított szűk, városi kanyarok technikájával (lábtartó és bukócső karistolással) érhették el a versenyzők a legjobb köridőt.
Mindenki komolyan vette a megmérettetést, azonban szerencsére célba értek képzésünk azon mondatai is, melyek egyfajta megelőző szemléletet közvetítettek, azaz senki sem vállalta túl magát. Profi vezetéstechnikai instruktoraink már izgatottan várják a következő eseményt, hogy újabb vezetéstechnikai feladatokkal csalják elő azokat a mosolyokat, melyeket csak egy bonyolult manőver végrehajtása utáni sikerélmény válthat ki belőlünk.

Motoros vezetéstechnikai képzés, motoros vezetéstechnika

Motoros vezetéstechnika: Motoros vezetéstechnikai képzésünkről itt olvashatsz bővebben!
Motor jogosítvány: Motoros képzéseinkről itt olvashatsz bővebben!

Ajándékutalvány

Ajándékozz vezetést ismerősödnek, családtagodnak bármilyen alkalomra!
Az utalvány értékét Te határozhatod meg, de akár teljes jogosítvánnyal is meglepheted szeretteidet!
Az ajándékutalványt megrendelheted telefonon, e-mailben vagy személyesen ügyfélfogadási időben. Elérhetőséginket a kapcsolat menüpontban találod.

Utalvány megtekintése

Jogosítvány tudásbázis

Jogosítvány szerzéssel, KRESZ változásokkal, autózással és motorozással kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok, tippek és tanácsok.

Vizsgával kapcsolatos információk

› Vizsga útvonalak

Zuglói, budaörsi és gazdagréti vizsgaútvonalak.
Tovább »

› Vizsga feladatok

B kategóriás jogosítvány rutin vizsga feladatok, B kategóriás járműkezelési vizsga minősítő lap, motor műszak, motor jogosítvány manőverezési feladatok, motor járműkezelési vizsga minősítő lap.
Tovább »

› BÜ vizsga feladatok
   (C és CE kategória)

Műszaki kérdések C és CE kategória.
Tovább »

Hasznos információk, aktualitások

2015 KRESZ vizsgakérdések változásai

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2015 januárjától megújult kérdésadatbankkal végzi a kategóriás tanulók számítógépes elméleti vizsgáztatását.
Tovább »

› 2013 KRESZ változások

A személygépkocsikat érintő KRESZ változások.
Tovább »

› 26 KRESZ teszt kérdés

26 kresz teszt kérdés, amelyek gyakran előfordulnak a kresz vizsgákon és amelyeket a vizsgázók általában elrontanak.
Tovább »

Kiváló autósiskola

Autósiskolánk átlagostól kiemelkedőbb szakmai felkészültségét, és oktatóink kiváló pedagógiai képességét még a Nemzeti Közlekedési Hatóság is dícsérettel illette:

Nemzeti Közlekedési Hatóság