B kategóriás jogosítványszerzés gyakori kérdések és válaszok

› Mennyi időm van befejezni a tanfolyamot, ha a KRESZ vizsga után csak később szeretném folytatni a gyakorlati felkészítést?

A sikeres KRESZ vizsgától 2 év áll rendelkezésedre, hogy befejezd a teljes tanfolyamot a forgalmi vizsgával együtt.

› Csak az elméleti tanfolyamot szeretném az S.O.S Autósiskolában elvégezni, a gyakorlatot pedig másik autósiskolában. Lehetséges-e és kell-e ezért valami plusz díjat fizetnem?

Természetesen örülünk, ha nálunk végzed el a teljes tanfolyamot, de az is lehetséges,
hogy az elméleti tanfolyam után egy másik autósiskolában folytasd a tanulmányaidat.

Miért fizetnél 20-30 ezer forintot KRESZ tanfolyamra, nálunk most 15 ezer forintért megcsinálhatod, ha a gyakorlatot is nálunk végzed?! Ha mégsem szeretnéd a gyakorlatot nálunk csinálni akkor is nagyon kedvező az ár, csupán 30.000 Ft-ba kerül! Ha találsz kedvezőbb ajánlatot a gyakorlati órákra, mi áthelyezünk, és nem terhelünk semmilyen plusz költséggel! De vigyázz a kecsegtető
10 óra ingyen vezetés ajánlatokkal, mert ezt az ingyen 10 órát drága pótórákkal fogják kompenzálni. Ha mégis olyan autósiskolát választanál, ahol 10 óra ingyen vezetést hirdetnek, kezdd azzal, hogy kérem a 10 ingyen vezetési órát!

› Átjöhetek másik autósiskolából az S.O.S autósiskolába tanulni?

Igen, az elhagyni kívánt autósiskola ügyfélszolgálatán kérj egy képzési igazolás nevű formanyomtatványt az áthelyezéshez. A többit már mi intézzük.

› Nem vagyok magyar állampolgár. Milyen feltételekkel szerezhetek Magyarországon jogosítványt?

A nem magyar állampolgároknak, akik Magyarországon jogosítványt szeretnének szerezni, rendelkezniük kell magyarországi lakcímkártyával, vagy legalább fél éves tartózkodási engedéllyel. Minden vizsgázó a legelső vizsgájára magával kell, hogy vigyen egy, legalább a magyar alapfokú végzettséggel egyenértékű eredeti iskolai bizonyítványt. Külföldi bizonyítvány esetében hiteles fordítás és határozat nem kötelező, ha az adott okirat tartalmában és formájában szerepel a Közlekedési Felügyeleti Főosztály által létrehozott mintatárban. A vizsgán a bizonyítványt a vizsgabiztos fogja ellenőrizni, de ha bármi miatt bizonytalan a bizonyítvány elfogadásában, akkor a vizsga sajnos elmaradhat, ezért azt javasoljuk, hogy akinek külföldi bizonyítványa van, még a vizsga előtt hitelesíttesse azt személyesen a Közlekedés Felügyeleti Főosztály Járművezető Vizsgáztatási és Utánképzési Osztályán (XI. kerület, Petzvál József u. 39. tel.: +36-1-371-30-30). A hitelesítés díjmentes.

› Kb. hány óra alatt lesz meg a kötelező 580 km?

Egyénenként változó. Az oktatóink törekednek rá, hogy a tanulók a kötelező óraszám alatt teljesítsék a kötelező menettávolságot, de ez nem csak az oktatóinkon múlik. Függ a tanuló képességeitől, a fogalom sűrűségétől, stb… Egy teljesen átlagos kezdő vezetőnek kb. 35-40 óra szükséges, vagyis a tanulók átlagosan 5-10 pótórát vesznek a budapesti forgalomban.

› Mi történik, ha nem megyek el a vizsgára?

Vizsgát legalább egy héttel a kapott vizsga időpontja előtt lehet lemondanod, ellenkező esetben, ha nem jelensz meg a vizsgán vagy elkésel róla, akkor csak pótvizsgadíj ellenében tudsz új vizsgaidőpontot kérni. Kivéve, ha beteg voltál, akkor viszont a betegségről szóló orvosi igazolást (legalább 3 napig fekvőbeteg voltál) a Közlekedési Hatósághoz 8 napon belül kell benyújtani.

› Mit vigyek magammal a vizsgára?

  • Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél,
  • ha van, érvényes jogosítvány /amennyiben van már más kategóriára/, vagy ideiglenes jogosítvány,
  • ha lejárt a jogsid, akkor a régi jogsi és egy friss (érvényes) orvosi alkalmassági igazolás,
  • ha a meglévő jogosítványodban vagy az orvosi alkalmasságiban szerepel az, hogy csak szemüveggel vezethetsz /01.01-es korlátozás/, akkor a szemüveget vinni kell a gyakorlati vizsgára,
  • valamint az adott kategória első vizsgaeseményén (ez általában a KRESZ vizsga) MINDENKINEK be kell mutatni egy tetszőleges eredeti iskolai bizonyítványt (legalább 8 általános) is!

› A forgalmi vizsga is tanórának számít?

Igen. 1 tanórának számít, amit az ártáblázat is tartalmaz. Pót forgalmi vizsgára ugyanez érvényes.

Jelentkezés

B jogosítvány jelentkezés

Tel.: +36 70 3 40 40 40

A jelentkezésed elküldése után munkatársunk hamarosan visszahív
a részletekkel.

Induló tanfolyamok

B jogosítvány időpontok

Induló B kategóriás jogosítvány tanfolyamaink.

Hétköznapi tanfolyamok

A járványügyi helyzetre való tekintettel B kategóriás tantermi képzéseket ideiglenesen nem indítunk, helyette a távoktatásos (e-learning) elméleti képzést ajánljuk mindenkinek!

E-learning rendszerű elméleti tanfolyam egyénileg bármikor kezdhető!

Jogosítvány tudásbázis

Jogosítvány szerzéssel, KRESZ változásokkal, autózással és motorozással kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok, tippek és tanácsok.

Tanuló tájékoztatók

› B kategória tanuló tájékoztató

Tájékoztató a B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges tan- és vizsgadíjakról, elsősegély oktatásról, elméleti és gyakorlati oktatásokról.
Tovább »

Vizsgával kapcsolatos információk

› Vizsga útvonalak

Zuglói, budaörsi és gazdagréti vizsgaútvonalak.
Tovább »

› Vizsga feladatok

B kategóriás jogosítvány rutin vizsga feladatok, B kategóriás járműkezelési vizsga minősítő lap, motor műszak, motor jogosítvány manőverezési feladatok, motor járműkezelési vizsga minősítő lap.
Tovább »

› BÜ vizsga feladatok
   (C és CE kategória)

Műszaki kérdések C és CE kategória.
Tovább »

Hasznos információk, aktualitások

2015 KRESZ vizsgakérdések változásai

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2015 januárjától megújult kérdésadatbankkal végzi a kategóriás tanulók számítógépes elméleti vizsgáztatását.
Tovább »

› 2013 KRESZ változások

A személygépkocsikat érintő KRESZ változások.
Tovább »

› 26 KRESZ teszt kérdés

26 kresz teszt kérdés, amelyek gyakran előfordulnak a kresz vizsgákon és amelyeket a vizsgázók általában elrontanak.
Tovább »