B kategóriás jogosítványszerzés gyakori kérdések és válaszok

› Mennyi időm van befejezni a tanfolyamot, ha a KRESZ vizsga után csak később szeretném folytatni a gyakorlati felkészítést?

A sikeres KRESZ vizsgától 2 év áll rendelkezésedre, hogy befejezd a teljes tanfolyamot a forgalmi vizsgával együtt.

› Csak az elméleti tanfolyamot szeretném az S.O.S Autósiskolában elvégezni, a gyakorlatot pedig másik autósiskolában. Lehetséges-e és kell-e ezért valami plusz díjat fizetnem?

Pont neked való prémium e-learning tanfolyamunk egyszerű, webes beiratkozással, ami csak pár percet vesz igénybe! Kattints a weboldal tetején lévő "NEKED AJÁNLJUK" animált hirdetésre, válaszd ki a B kategóriát, majd add meg adataidat és regisztrálj az e-Titán rendszerbe. Regisztráció után a pénzügy menüpont alatt bankkártyával tudod kifizetni az elméleti tanfolyam díját, és azonnal kezdheted is a tanulást.

Természetesen örülünk, ha ezután mégis nálunk végzed el a teljes tanfolyamot, de az is lehetséges, hogy az elméleti tanfolyam elvégzése után egy másik autósiskolában folytasd a tanulmányaidat. Ehhez csak egy képzési igazolás nevű formanyomtatványt kell kikérni az iskolánktól, amit 3 munkanapon belül rendelkezésedre bocsátunk a központi irodánkban.

› Átjöhetek másik autósiskolából az S.O.S autósiskolába tanulni?

Igen, az elhagyni kívánt autósiskola ügyfélszolgálatán kérj egy képzési igazolás nevű formanyomtatványt az áthelyezéshez. A többit már mi intézzük.

› Nem vagyok magyar állampolgár. Milyen feltételekkel szerezhetek Magyarországon jogosítványt?

A nem magyar állampolgároknak, akik Magyarországon jogosítványt szeretnének szerezni, rendelkezniük kell magyarországi lakcímkártyával, vagy legalább fél éves tartózkodási engedéllyel. Minden vizsgázó a legelső vizsgájára magával kell, hogy vigyen egy, legalább a magyar alapfokú végzettséggel egyenértékű eredeti iskolai bizonyítványt. Külföldi bizonyítvány esetében hiteles fordítás és határozat nem kötelező, ha az adott okirat tartalmában és formájában szerepel a Közlekedési Felügyeleti Főosztály által létrehozott mintatárban. A vizsgán a bizonyítványt a vizsgabiztos fogja ellenőrizni, de ha bármi miatt bizonytalan a bizonyítvány elfogadásában, akkor a vizsga sajnos elmaradhat, ezért azt javasoljuk, hogy akinek külföldi bizonyítványa van, még a vizsga előtt hitelesíttesse azt személyesen a Közlekedés Felügyeleti Főosztály Járművezető Vizsgáztatási és Utánképzési Osztályán (XI. kerület, Petzvál József u. 39. tel.: +36-1-371-30-30). A hitelesítés díjmentes.

› Kb. hány óra alatt lesz meg a kötelező 580 km?

Egyénenként változó. Az oktatóink törekednek rá, hogy a tanulók a kötelező óraszám alatt teljesítsék a kötelező menettávolságot, de ez nem csak az oktatóinkon múlik. Függ a tanuló képességeitől, a fogalom sűrűségétől, stb… Egy teljesen átlagos kezdő vezetőnek kb. 35-40 óra szükséges, vagyis a tanulók átlagosan 5-10 pótórát vesznek a budapesti forgalomban.

› Mi történik, ha nem megyek el a vizsgára?

Vizsgát legalább egy héttel a kapott vizsga időpontja előtt lehet lemondanod, ellenkező esetben, ha nem jelensz meg a vizsgán vagy elkésel róla, akkor csak pótvizsgadíj ellenében tudsz új vizsgaidőpontot kérni. Kivéve, ha beteg voltál, akkor viszont a betegségről szóló orvosi igazolást (legalább 3 napig fekvőbeteg voltál) a Közlekedési Hatósághoz 8 napon belül kell benyújtani.

› Mit vigyek magammal a vizsgára?

  • Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél,
  • ha van, érvényes jogosítvány /amennyiben van már más kategóriára/, vagy ideiglenes jogosítvány,
  • ha lejárt a jogsid, akkor a régi jogsi és egy friss (érvényes) orvosi alkalmassági igazolás,
  • ha a meglévő jogosítványodban vagy az orvosi alkalmasságiban szerepel az, hogy csak szemüveggel vezethetsz /01.01-es korlátozás/, akkor a szemüveget vinni kell a gyakorlati vizsgára,
  • valamint az adott kategória első vizsgaeseményén (ez általában a KRESZ vizsga) MINDENKINEK be kell mutatni egy tetszőleges eredeti iskolai bizonyítványt (legalább 8 általános) is!

› A forgalmi vizsga is tanórának számít?

Igen. 1 tanórának számít, amit az ártáblázat is tartalmaz. Pót forgalmi vizsgára ugyanez érvényes.

Jelentkezés

B jogosítvány jelentkezés

Tel.: +36 70 3 40 40 40

A jelentkezésed elküldése után munkatársunk hamarosan visszahív
a részletekkel.

Induló tanfolyamok

B jogosítvány időpontok

Induló B kategóriás jogosítvány tanfolyamaink.

Hétköznapi tanfolyamok

Pesten
Blahánál

2022.05.17. – 1074 Hársfa utca 21. - 17:00

2022.06.14. – 1074 Hársfa utca 21. - 17:00

2022.07.12. – 1074 Hársfa utca 21. - 17:00

E-learning rendszerű elméleti tanfolyam egyénileg bármikor kezdhető!

Jogosítvány tudásbázis

Jogosítvány szerzéssel, KRESZ változásokkal, autózással és motorozással kapcsolatos gyakori kérdések és válaszok, tippek és tanácsok.

Tanuló tájékoztatók

› B kategória tanuló tájékoztató

Tájékoztató a B kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges tan- és vizsgadíjakról, elsősegély oktatásról, elméleti és gyakorlati oktatásokról.
Tovább »

Vizsgával kapcsolatos információk

› Vizsga útvonalak

Zuglói, budaörsi és gazdagréti vizsgaútvonalak.
Tovább »

› Vizsga feladatok

B kategóriás jogosítvány rutin vizsga feladatok, B kategóriás járműkezelési vizsga minősítő lap, motor műszak, motor jogosítvány manőverezési feladatok, motor járműkezelési vizsga minősítő lap.
Tovább »

› BÜ vizsga feladatok
   (C és CE kategória)

Műszaki kérdések C és CE kategória.
Tovább »

Hasznos információk, aktualitások

2015 KRESZ vizsgakérdések változásai

A Nemzeti Közlekedési Hatóság 2015 januárjától megújult kérdésadatbankkal végzi a kategóriás tanulók számítógépes elméleti vizsgáztatását.
Tovább »

› 2013 KRESZ változások

A személygépkocsikat érintő KRESZ változások.
Tovább »

› 26 KRESZ teszt kérdés

26 kresz teszt kérdés, amelyek gyakran előfordulnak a kresz vizsgákon és amelyeket a vizsgázók általában elrontanak.
Tovább »